In perioada 6 – 7 iulie 2010 Romania gazduieste al 2-lea Forum pentru Energie Durabila.    Lucrarile forumului se vor desfasura la Hotelul Hilton – Athenee Palace. Evenimentul este organizat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Comisia Europeana. Secretariatul Forumului este asigurat de ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei.

Forumul isi propune sa contribuie la dezvoltarea politicii energetice sustenabile a Uniunii Europene, tematicile dezbatute in cadrul acestuia integrandu-se in actualele preocupari globale pentru combaterea schimbarilor climatice. Recunoscand ca eficienta energetica are o contributie majora atat pentru combaterea schimbarilor climatice cat si pentru asigurarera securitatii in aprovizionare cu energie, dezbaterile vor viza rolul acesteia in decarbonizarea economiei, responsabilitatilor companiilor din sectorul energetic din perspectiva serviciilor oferite consumatorior finali, precum si noul rol al planurilor nationale de actiune in materie.

Prin schimburile de opinii  intre autoritatile din statele membre ale Uniunii Europene si toti actorii implicati in promovarea eficientei energetice, Forumul asigura un cadru larg si reprezentativ de informare si consulatare asupra policitii comunitare in acest domeniu.

Fisiere atasate