Stimați operatori economici,

Începând cu data de 18 ianuarie 2017, raportarea datelor pentru monitorizarea sistemului de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie (E-SRE) se realizează pentru intreg anul 2016, prin completarea datelor în urmatoarele machete (va rugam sa descarati ultimul format al acestora):

  • Anexa nr. 2.2: Situația costurilor și veniturilor centralelor de E-SRE beneficiare ale sistemului de promovare, se completează de toți producătorii de E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi.

Termen de transmitere: 01 februarie 2017

 

  • Macheta ESRE_CV: Macheta privind E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi, se completează de toți producătorii E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi.

Termen de transmitere: 15 februarie 2017

 

  • Macheta ESRE_tranzEE: Macheta privind E-SRE produsă, se completează de toți producătorii de E-SRE (cu sau fără acreditare pentru schema de sprijin prin certificate verzi).

Termen de transmitere: 15 februarie 2017

 

  • Macheta ESRE_OpEc: Monitorizarea tranzacţiilor încheiate de operatorii economici cu obligaţie de achiziție certificate verzi, se completează de operatorii economici cu obligație de achiziție certificate verzi.

Termen de transmitere: 15 februarie 2017

Recomandări pentru completarea și transmiterea machetelor:

  1. Completarea datelor se va face după descărcarea machetelor din portal-ul ANRE în computerul propriu prin utilizarea user-ului și parolei ANRE. Încărcarea și transmiterea raportării se va realiza tot prin portal-ul ANRE. Excepție, pentru producătorii care dețin mai multe centrale electrice, Anexa 2.2 va fi transmisă de ANRE prin e-mail, urmând a fi încărcată cu datele completate direct pe portal-ul ANRE.
  2. După fiecare încărcare pe portalul ANRE se va verifica existenţa unor mesaje de eroare. În cazul în care apar astfel de mesaje este obligatoriu respectarea conținutului acestora.
  3. Producătorii de E-SRE, respectiv operatorii cu obligație de achiziție certificate verzi care se regăsec în una din situațiile precizate mai sus și nu au machete alocate, nu au primit Anexa 2.2 pe e-mail sau nu dețin elemente de acces la portal-ul ANRE se vor adresa Serviciului Prețuri şi Monitorizare Surse Regenerabile, tel: 021 303 38 13.

Necompletarea câmpurilor obligatorii sau modificarea formatului machetei publicate conduc la apariţia de erori, neacceptarea încărcării formularului pe portal şi implicit la imposibilitatea de a fi procesat de ANRE.