Informăm participanții activi la piața de energie electrică, operatorii piețelor centralizate de energie electrică și       operatorul de transport şi sistem că, prin intrarea în vigoare a Ordinului ANRE nr. 17/2023 privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pieţei cu amănuntul de energie electrică publicat în M.O. nr. 278 din 03.04.2023 și a Ordinului președintelui ANRE privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pieței angro de energie electrică publicat în M.O. nr. 281 și 281 bis, a început procesul de colectare a datelor lunare aferente anului 2023 destinate monitorizării activității pe piața de energie electrică.

Formatul necesar raportării lunare a fost revizuit și actualizat pentru a reflecta modificările apărute în cadrul legislativ și de reglementare în vigoare.

Participanţii la piaţa de energie electrică cu obligații de raportare a datelor, așa cum sunt definiți la art. 7 din Metodologia de monitorizare a pieței angro de energie electrică, operatorii piețelor centralizate și            operatorul de transport şi sistem pot descărca noul format al fiecărei machete din contul fiecărui participant creat pe portalul ANRE (https://portal.anre.ro/) și de pe site-ul arhiva.anre.ro (site vechi), secțiunea Energie electrică/Legislaţie/Machete. În scopul preluării corecte în baza de date națională a datelor lunare raportate, atragem atenția asupra importanței utilizării exclusive a formatului pentru anul 2023, versiunea din data de 05.04.2023.

Transmiterea lunară către ANRE a raportărilor lunare completate se va face în format electronic prin încărcarea în contul creat pe portalul ANRE accesul în cont realizându-se pe baza credențialelor transmise reprezentanţilor fiecărei societăți (Nume utilizator şi Parola).

Vă informăm că termenul-limită pentru transmiterea prin portalul ANRE a raportărilor aferente lunilor ianuarie, februarie și martie 2023 este cel prevăzut la art. 24 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a pieţei angro de energie electrică și la art. 19 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a pieţei cu amănuntul de energie electrică.

Pentru orice detalii suplimentare sau nelămuriri privind modul de completare a machetelor lunare de monitorizare, vă rugăm să contactați Direcția Generală Monitorizare Piață, Investigații, pe adresa de e-mail raportari.piete@anre.ro.

Fișiere atașate

Anunt publicare site machete de monitorizare 2023