În perioada 12 – 13 decembrie, la Bucureşti, au loc lucrările Reuniunii Comitetului pentru Licenţe şi Concurenţă al Asociaţiei Regionale a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA), la care Autoritatea Natională de Reglementare în domeniul Energiei este membru fondator.

Asociaţia Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) este o organizaţie de specialitate din care fac parte, în principal,  autorităţi de reglementare în domeniul energiei (energie electrică şi gaze naturale) din Europa Centrală şi de Est şi regiunea Eurasia. Înfiinţată ca parte a programului regional în domeniul energiei creat  sub egida  Asociaţiei Naţionale a Comisiilor de Reglementare din SUA (NARUC) şi implementat cu sprijinul USAID, organizaţia are ca obiective îmbunătăţirea cadrului de reglementare din ţările membre ERRA şi afiliate, sprijinirea dezvoltării sectorului energetic din aceste ţări, înlesnirea cooperării între reglementatorii din domeniul energiei din regiune, precum şi accesul la informaţii privind experienţa în domeniul elaborării şi aplicării cadrului de reglementare din statele membre ERRA şi afiliate.

La reuniunea Comitetului pentru Licenţe şi Concurenţă care se desfăşoară la Bucureşti iau parte oficiali ai autorităţilor de reglementare în domeniul energiei din Albania, Bosnia &i Herţegovina, Ungaria, Republica Kîrgîzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Turcia, SUA şi România. Principalele aspecte dezbătute în cadrul reuniunii se referă la evoluţia cadrului de reglementare pentru acordarea licenţelor în sectorul energiei electrice şi gazelor naturale din ţările membre ERRA şi afiliate, precum şi la dezvoltarea mediului concurential în vederea promovarii intereselor consumatorilor.

Lucrările Comitetului au fost deschise de domnul Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei şi moderate de domnul Sasa Scekic, preşedintele Comitetului pentru pentru Licenţe şi Concurenţă al ERRA.

Direcţia comunicare, cooperare şi relaţia cu Parlamentul