Vizita delegației ANRE în Bulgaria

În data de 17 februarie 2016, o delegație a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) efectuează  o vizită de lucru la Comisia de reglementare în domeniul Energiei și al Apei din Bulgaria, la invitația acesteia. Scopul principal al vizitei îl reprezintă semnarea Acordului bilateral de cooperare și schimbul de bune practici în domeniul reglementării.

Delegația română este condusă de președintele ANRE, domnul Niculae Havrilet, iar din componența ei mai fac parte directorii generali ai Direcției generale piața de energie electrică, Direcției generale în domeniul producerii, transportului, distribuției și furnizării de energie și Direcției generale piață gaze naturale, prețuri și tarife reglementate,  precum și directorul Direcției relații internaționale, analiză, reglementări.

Semnarea oficială a Acordului de cooperare între organismele de reglementare din Bulgaria și România a avut loc la ora 10:30 și a fost urmată de discuții pe marginea aspectelor de interes comun privind funcționarea piețelor de energie electrică și gaze naturale, cuplarea piețelor, statutul consumatorilor vulnerabili etc. La discuții au participat și reprezentanți ai Bursei Independente de Energie din Bulgaria și ai companiilor din sectorul de energie electrică și gaze naturale.