Joi, 20 februarie 2020, domnul Veaceslav Untilă, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a efectuat o vizită de lucru la ANRE, unde a fost primit de o delegație condusă de domnul Dumitru Chiriță, președintele ANRE.  

În cadrul vizitei a fost trecut în revistă stadiul implementării obiectivelor prevăzute în Programul de Cooperare și Asistență între ANRE Moldova și ANRE România, care a fost semnat, la data de 26.09.2019, la Chișinău.

Totodată, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la activitatea de consultanță pe care ANRE România o acordă colegilor moldoveni. 

Părțile s-au declarat mulțumite de modul în care a decurs colaborarea la nivel de experți și au convenit asupra aspectelor ce vor fi abordate în perioada următoare cu privire la implementarea bunelor practici aplicate de ANRE România la elaborarea cadrului de reglementare.

Participanții și-au manifestat disponibilitatea de a-și intensifica colaborarea în vederea implementării prevederilor Pachetului ”Energie Curată”, precum și pe zonele de reglementări tehnice și de piață în domeniile energie electrică și gaze naturale, în special cu privire la aspectele ce țin de monitorizare și control al activităților licențiate.  

 

20.02.2020

Direcția relații internaționale, comunicare, relația cu Parlamentul

 

Fisiere atasate