Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 20.11.2019, a luat în discuție și a aprobat:

– modificarea Licenței nr. 558 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, acordate societăţii ELECTROCENTRALE BUCUREŞTI S.A., în sensul excluderii din Condiţiile specifice asociate acestei licențe a grupurilor energetice din cadrul CENTRALEI ELECTRICE ȘI TERMICE (C.E.T.) BUCUREȘTI SUD, CENTRALEI ELECTRICE ȘI TERMICE (C.E.T.) BUCUREȘTI VEST și CENTRALEI ELECTRICE ȘI TERMICE (C.E.T.) PROGRESU, având o putere electrică totală instalată de 650 MW,

– modificarea Licenței nr. 106 pentru producerea de energie electrică, precum și a Licenței nr. 107 pentru producerea de energie termică, acordate REGIEI AUTONOME PENTRU ACTIVITATI NUCLEARE, în sensul excluderii din Condiţiile specifice asociate acestei licențe a unor grupuri energetice din cadrul CET Halânga, având o putere electrică totală instalată de 225 MW.

Menționăm totodată că ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice și publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situația actualizată a puterilor instalate.

 

Direcția relații internaționale, comunicare, relația cu Parlamentul

21.11.2019.

Fisiere atasate