COMUNICAT

Testarea aplicațiilor informatice destinate aplicării intervalului de decontare de 15 minute

 

            Regulamentul (UE) 2019/943 al Parlamentului European și al Consiliului din 5 iunie 2019 privind piața internă de energie electrică prevede că începând din anul 2021 intervalul de decontare a dezechilibrelor este de 15 minute. Data de la care se aplică intervalul de decontare de 15 minute în România este 1 februarie 2021, fiind stabilită prin Ordinul președintelui ANRE nr. 230/16.12.2020.

            În vederea aplicării noului interval de decontare, operatorul de transport și de sistem CNTEE Transelectrica SA și OPCOM SA au dezvoltat în mod coordonat aplicațiile informatice prin intermediul cărora se va realiza decontarea începând cu data de 1 februarie 2021.

            Pentru o tranziție cât mai ușoară către noul mod de lucru și pentru familiarizarea cu funcționalitățile dezvoltate în modulele Piață de Echilibrare, Schimburi Bloc, Schimburi Transfrontaliere, Servicii tehnologice de Sistem, Tranzacționare PZU, Confirmări de Tranzacții etc, dar și în vederea adaptării și optimizării  aplicațiilor informatice suport, este necesară testarea modulelor mai sus menționate în perioada 20–30 ianuarie 2021. Calea de acces în mediul de testare este https://markets-test.transelectrica.ro. Datele de acces în platforma de testare, sau alte informații despre această acțiune, pot fi solicitate la adresa de email: ope@transelectrica.ro

            ANRE solicită participanților înregistrați la piața de echilibrare, respectiv părților responsabile cu echilibrarea, să participe la activitatea de testare în perioada menționată.

 

 

Fisiere atasate