În cadrul ansamblului de măsuri privind protecția consumatorilor, inclusiv prin informarea cât mai corectă și completă a acestora, începând cu data de 1 iunie 2017, pe pagina de internet, ANRE pune la dispoziția clienților finali de energie electrica și gaze naturale un instrument de comparare a prețurilor.

Instrumentul de comparare este destinat tuturor potențialilor clienți finali care sunt interesați să-și aleagă sau să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale.

În domeniul energiei electrice, instrumentul de comparare a prețurilor pus la dispoziție de ANRE este o aplicație interactivă în care furnizorii concurențiali își încărca datele referitoare la ofertele practicate și care vine în sprijinul  clienților finali, atât casnici, cât și noncasnici, care vor putea astfel să facă o comparație între prețurile din ofertele furnizorilor concurențiali și tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanță.

În domeniul gazelor naturale, pe baza datelor introduse de furnizori, instrumentul de comparare a prețurilor va oferi informații și va efectua analize comparative ale ofertelor-tip existente pe piață și va returna un clasament al ofertelor care corespund opțiunilor exprimate de utilizator. Acesta are posibilitatea introducerii unor date suplimentare pentru comparare, respectiv prețul de furnizare din contractului actual și consumul anual, situație în care se va efectua o comparație și cu costurile actuale ale clientului final.

Link comparator tarife energie electrica

http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

Link comparator tarife gaze naturale

http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn

 

 

București, 31.05.2017