Pentru a gestiona criza energetică și pentru a promova securitatea aprovizionării, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Oficiul Ungar pentru Energie și Utilități Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare.

Având în vedere criza energetică, nevoia de securitate a aprovizionării a crescut semnificativ în ultimele luni, iar importanța cooperării internaționale pentru aceasta a crescut de asemenea. Acordul de cooperare dintre autoritățile de reglementare din România și Ungaria vizează gestionarea mai eficientă a situației de criză și consolidarea securității noastre.

Relația bilaterală dintre ANRE și MEKH a fost strânsă și directă, într-un mod demn de autorități independente de reglementare în domeniul energiei din țări vecine și în trecut, dar, părțile au văzut întărirea formală a cooperării ca fiind justificată, având în vedere provocarea creată de criza energetică.

Acordul oferă un cadru general pentru negocierile bilaterale dintre cele două părți, pentru schimbul de experiență în domeniile energetice reglementate de autorități și pentru împărtășirea reciprocă a cunoștințelor și a bunelor practici aferente în domeniul cadrului legislativ în continuă dezvoltare al UE.

 

Dumitru CHIRITA

Președinte al ANRE

02.12.2022

Fisiere atasate