În vederea creșterii capacității Sistemului Energetic Național, Comitetul de reglementare al ANRE din data de 21.10.2022 a aprobat acordarea de noi autorizații de înființare, după cum urmează:

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1234 operatorului economic CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI, pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala de cogenerare de înaltă eficiență CHIMCOMPLEX SA BORZESTI – Sucursala Râmnicu Vâlcea, cu puterea electrică maximal debitată de 46,2 MW, care va fi amplasată pe platforma industrială a CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI Sucursala Râmnicu Vâlcea, din Str. Uzinei nr. 1, Mun. Râmnicu Vâlcea, Jud. Vâlcea, având durata de valabilitate de 30 luni;

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1235 operatorului economic BIO VÂNĂTORI S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Vânători Mehedinți, cu puterea electrică maximal debitată de 3,356 MW, care va fi amplasată în Satul Vânători, Comuna Vânători, Jud. Mehedinți, având durata de valabilitate de 15 luni;

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1236 operatorului economic BORZESTI POWER S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Borzești, cu puterea electrică maximal debitată de 48 MW, care va fi amplasată în localitățile Onești și Gura Văii, Județul Bacău, având durata de valabilitate de 36 luni.

Menționez că ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice și publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situația actualizată a puterilor instalate.

 

Dumitru Chiriţă,

Preşedinte al ANRE

24.10.2022

Fisiere atasate