Eveniment de lansare a Campaniei de informare Economie la Energie inițitativă a Comisiei Europene DG JUST

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei prin Departamentul pentru Eficienţă Energetică are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare al Campaniei de creştere a gradului de conştientizare privind eficiența energetică, iniţiativă derulată de către Comisia Europeană – DG JUST (DG Justiție și Consumatori), ce va avea loc pe 25 aprilie, ora 12:00, la spaţiul special amenajat (pavilion mobil), din parcarea Mall – Vitan Bucureşti (Calea Vitan 55-59, sector 3, București). La eveniment sunt invitați dl. Robert Tudorache – Secretar de Stat, Ministerul Energiei, dl. Nicolae Tudose – Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dl. Nagy-Bege Zoltan – Vicepreședinte ANRE, Șef al Departamentului pentru Eficiență Energetică, ANRE și dl Cristian Buchiu – Adjunct al Șefului Reprezentanței CE în România.

În baza unui parteneriat scris de colaborare încheiat cu Comisia Europeană – DG JUST, ANRE prin Departamentul pentru Eficienţă Energetică se va implica și va  participa în mod susținut, la toate activitățiile derulate în cadrul acestei Campanii, programată a se desfășura până în luna decembrie 2018, integrând totodată diferite instrumente și canale de comunicare.

Consumatorii vor putea afla sfaturi practice pentru eficientizarea consumului de energie și vor fi informați cu privire la posibilitățile de îmbunătățire a obiceiurilor de utilizare a energiei (prin măsuri concrete de reducere a cheltuielilor în gospodării, fără a reduce însă nivelul de confort).

Campania vizează de asemenea, să atragă atenția publicului despre cât este de important să înțeleagă recentele schimbări în consumul casnic generate de diversificarea pieței pe de o parte și liberalizarea pieței de energie pe de altă parte, precum și despre noile instrumente de monitorizare a consumului.

Turneul european „Economie la energie” se va derula în București între 25 aprilie – 1 mai, la Mioveni între 3-6 mai și la Craiova între 9 – 13 mai.

Vă rugăm să confirmați participarea prin email la energy@dccom.ro până pe 24 aprilie.