Ordin nr.. ./2012 privind reguli actuale pe Piata de Echilibrare
Dificultatile create de conjunctura climatica defavorabila , ce genereaza discontinuitati in asigurarea  a surselor primare de energie: gaze, pacura, huila, lignit, inclusiv hidraulicitatea redusa, atat pe raurile interioare cat si pe Dunare, au generat aparitia unor dezechilibre majore intre contractele incheiate in cadrul pietei de energie electrica si consumul efectiv inregistrat . Aceasta valoare a crescut continuu de la valori medii de 1000-1500 MW in cursul trim.IV 2011 la valori de 2000-2500 MW in cursul celei de a doua parti a lunii ianuarie 2012 si in prima decada  a lunii februarie.
Se inregistreaza astfel in piata de energie electrica o lipsa cronica de oferte precum si reducerea continua a rezervelor din sistem prin utilizarea rezervelor contractate pentru acoperirea deficitelor contractuale cauzate de situatia mentionata in paragraful anterior, la care s-au adaugat si alte conditii meteorologice extreme (temperaturi foarte reduse si conditii de viscol prelungit).
In vederea adaptarii si imbunatatirii mecanismelor pietii de echilibrare la situatia descrisa mai sus, supunem dezbaterii publice, in regim de urgenta, urmatoarele modificari ale reglementarilor in cadrul pietei de echilibrare : Ordin nr. ../2012 privind reguli actuale pe Piata de Echilibrare.
Observatiile se transmit pana la data de 10.02.2012 la adresele gsbarnea@anre.rovbusioc@anre.ro

Fisiere atasate